Make your own free website on Tripod.com

HOME

BSS INFO

KLUBOVI

RANGOVI

SPORTSKA PRAVILA

ARCHIVES

LINKOVI

 

Budo Savet Srbije (BSS) je amaterska nevladina borilačko-sportska organizacija registrovana zvanično 1994. godine. Nadležno republičko Ministarstvo sporta registrovalo je BSS 1999. godine (r.br. 6644). Prvi klub BSS-a osnovan je 1991. godine (poznat kao ŠINBUKAN i "Džiu-džicu klub Požarevac"). Najviše se bavimo veštinama jujutsu (džiu-džicu) i kenjutsu (japansko mačevanje). Usmereni smo na moderne veštine i sportove (gendai, Shinbudo).

Najviši organ BSS-a je Skupština, koju čine predstavnici svake aktivne registrovane sekcije. Članstvo u BSS se daje samo sekcijama i klubovima koji uplate godišnju clanarinu i čiji glavni instruktori imaju crni pojas u veštini jujutsu ili kenjutsu, dobijen od strane BSS.

BSS je počev od 1999. godine organizovao seriju jujutsu (džiu-džicu) i čanbara seminara i takmičenja u Srbiji. Instruktori BSS-a su učestvovali kao aktivni učesnici, gosti i/ili predavači i na brojnim jujutsu, kenjutsu i chanbara (sport kenjutsu) skupovima u inostranstvu.

Od 2005. godine BSS organizuje nezavisne nacionalne šampionate u okviru SHINBUDO sistema. Od 2007. godine BSS je pokretaš rada INTERNACIONALNE SHINBUDO ASOCIJACIJE (ISA), koja organizuje ISA takmišenja. BSS takodje saradjuje i sa drugim nacionalnim i internacionalnim organizacijama koje se bave japanskim borilackim vestinama i sportovima.


Copyright © Dr Ivica Zdravkovic 2011