Make your own free website on Tripod.com

HOME

SHINBUKAN

PROGRAM

SENSEI

YUDANSHA

ALBUM

DOWNLOADS

 

Шинбукан школа јапанских борилачких вештина је секција унутар Будо Савета Србије коју води Др Ивица Здравковић из Пожаревца. Ова је секција званично основана 09.09.2002. године, а наставља традицију Будо клуба Пожаревац, основаног 11.10.1991. године. Шинбукан је познат и као "Џиу-џицу клуб Пожаревац", ради одговарајуће класификације као спортски клуб пред локалним, регионалним и државним органима.

У Шинбукан школи се вежбају ђу-ђуцу (џиу-џицу, "ju-jutsu"), и јапанско мачевање (кенђуцу), одвојено или кроз комбиновани програм обуке познат као ШИНБУДО. Вежбање и полагање су бесплатни. Сви ученици су обавезни да учествују на најмање једном такмичењу у полусезони. Носиоци црних појасева нису обавезни да се такмиче, али су обавезни да суде. Сенсеи Здравковић је лиценциран инструктор за ове вештине у Јапану, Америци и Европи.

Шинбукан је званично седиште Будо Савета Србије. Од 2007. године Шинбукан је и седиште Интернационалне Шинбудо Асоцијације, мреже клубова, група и организација које шаљу своје тимове на међународна такмичења у ђуђуцу спорту и јапанском спортском мачевању.

Шинбукан учествује на такмичењима која организују Будо Савет Србије и друге пријатељске борилачко-спортске организације.

 


Copyright Dr Ivica Zdravkovic 2011