Make your own free website on Tripod.com

 
 

 

 

Izvestaji

sa nasih ranijih skupova

 

 

Reports

from our previous events

 
       
       
       
       

 

 

HOME

KLUBOVI

RANGOVI

PRAVILA TAKMICENJA

LINKOVI i KONTAKT

 
 

 

REDOVNI I PRIDRUŽENI KLUBOVI BUDO SAVETA SRBIJE

 

Redovni klubovi Budo Saveta Srbije su oni koji  plate godišnju članarinu i ciji glavni instruktori imaju crni pojas u vestinama JUJUTSU ili KENJUTSU, dobijen od strane BSS. Redovni klubovi BSS plaćaju godišnju klupsku članarinu do 1. marta u iznosu od 3.000 dinara. Redovni klubovi daju predstavnike u Skupštinu BSS. Za članove redovnih klubova BESPLATNO je glavno takmičenje koje organizuje BSS, Klubsko prvenstvo Srbije, (ujedno i medjunarodni ISA Kup), i niže su takmičarske kotizacije za seminare i jesenji turnir (Kup Srbije) koji organizuje BSS. Takodje, za članove redovnih klubova BSS polaganja za crne pojaseve i sudijska zvanja su BESPLATNA.

 

Pravilnik o klubovima:

 

1) Redovni klub-sekcija mora da bude vođen od strane instruktora koji ima najmanje crni pojas u veštini đuđucu (džiu-džicu) ili kenđucu, dobijen od strane BSS.

2) Svi redovni klubovi saglasni su da se polaganja za crne pojaseve u veštinama džiu-džicu i kenđucu održavaju pred zajedničkom komisijama, prema minimalnim zajedničkom programima. Zajednički minimalni programi su postavljeni na sajtu BSS. Klubovi su slobodni da imaju i svoje veće i proširene programe polaganja.

3) Komisiju za polaganje će činiti najmanje jedan rangom kvalifikovan ispitivač, i najmanje još dva ovlašćena predstavnika drugih redovnih klubova BSS. Počev od 2011. godine polaganja za crne pojaseve se obavljaju na zajedničkim seminarima odn. polaganjima, koji će se održavati dva puta godišnje, jednom u maju ili junu, i jednom u novembru ili decembru. Polaganja za pojaseve za članove redovnih klubova pred komisijom su besplatna, ali vođa matičnog kluba iz koga dolazi kandidat može da, prema posebnim pravilima kluba koji vodi, naplati polaganje u ime svog kluba.

4) Vođe redovnih klubova obavezuju se da lično i sa bar nekoliko članova svojih klubova prisustvuju jednom godišnjem seminaru (BUDO GASSHUKU - budo seminar, HANPUKU no GEIKO - ponavljanje osnovnih tehnika), na kome će biti izvršeno ponavljanje osnovnih tehnika koje čine zajednički program.

5) Svi instruktori koji sa svojim klubom žele da dobiju status redovnog kluba BSS moraju da polažu pred komisijom BSS prema programima za đuđucu (džiu-džicu) ili kenđucu, uz naknadu od 50 evra za rang 1. Dan (Sho-Mokurou, titula Senpai), 75 evra za rang 2. Dan, 100 evra za rang 3. Dan (Go-Mokuroku, titula Sensei), 150 evra za rang 4. Dan i 200 evra za rang 5. Dan (Menkyo, titula Šihan)

6) Dozvoljeno je klubovima koji nisu članovi BSS da učestvuju u aktivnostima BSS (na takmičenjima i seminarima) po posebnim cenama koje propisuje UO BSS i organizator-domaćin takmičenja ili seminara. Ovi klubovi imaju status "pridruženih klubova" i mogu da budu trajno u takvom statusu, osim ako svojim ponašanjem ne ugrožavaju rad i kredibilitet BSS.

 

MESTO Instruktor

broj

vežbača

KONTAKT
 1. POŽAREVAC

Ivica Zdravković

~50

ivicaserbia@yahoo.com

www.isa.hit.as

 2. PETROVAC NA MLAVI

Srdjan Ilić

~35

strajder@ptt.rs

www.kbvpetrovac.com

 3. ŠABAC

Milan Vujasin

~25

ufspanter@ptt.rs

 4. VRŠAC

Adrijana Barši

~15
 5. BEOGRAD

Slobodan Tomić

Vladan Stevic

~15

 vlaski_do@hotmail.com

 6. VLAŠKI DO

 Zoran Bosijoković

 Aleksandra Bosijokovic

~15

 www.vlaskido.blogspot.com

 

 7. CAJETINA pridruzen  R. Spasojevic ~15  
 8. NOVI SAD pridruzen  A. Bankovački ~10  
 9. KRALJEVO pridruzen  Miroslav Banjac ~10
 10. SMEDEREVO pridruzen  JK Bezbednost ~5  jujutsubezbednost@hotmail.com

 

KALENDAR REDOVNIH AKTIVNOSTI:

 

BSS Klupsko prvenstvo Srbije

Memorijal Slobodana Sarica, ISA Festival

pocetak marta

Seminari

polaganje za DAN rangove, re-licenciranje, gostovanja stranih instruktora...

maj, juni, novembar, decembar

Jesenji turnir / BSS Kup Srbije

obavezno takmičenje pred zimska polaganja za pojaseve

oktobar ili novembar

 

Za ucesce na takmicenjima koja organizuje BSS nije potrebno da klub ili pojedinci budu clanovi BSS. U prikazanom kalendaru nisu navedeni turniri koje samostalno organizuju klubovi BSS, na kojima se mogu izvoditi i takmicenja po drugim propozicijama.

 

Neki od dosadasnjih Shinbudo kupova i sampionata:

 

 

DOBRODOSLI!


SHINBUKAN

 

Centralna vežbaonica Budo Saveta Srbije je Shinbukan, neprofitna škola borilačkih veština koja se nalazi u Požarevcu. Shinbukan je i sedište Internacionalne Shinbudo Asocijacije (ISA). Glavni instruktor ove škole je Dr med. Ivica Zdravkovic, shihan. Reč "Shinbukan" sastoji se na japanskom od tri simbola, koji znače: "mesto za vežbanje novih borilačkih veština". U Shinbukanu se uče SHINBUDO (moderna mešavina sportskog jujutsu-a i sportskog i tradicionalnog japanskog mačevanja, sistem namenjen početnicima - osnovnoškolcima), i JUJUTSU i KENJUTSU (zasebno, za starije početnike).

 

 

 

DOWNLOAD: ВОДИЧ ЗА ВЕЖБАЧЕ БСС, PDF 4,7MB

 

Copyright © Dr. Ivica Zdravkovic, 2011